“Kroppen min eier jeg” er nominert til pris

Kroppen min eier jeg” er et undervisningsmateriell om seksualitet, grenser, seksuelt misbruk og barns rettigheter for bruk i barnehager og grunnskoler (1-4 trinn). Fire korte animasjonsfilmer med tilhørende samtaleverktøy https://www.reddbarna.no/jegerher/verktoy/undervisning-til-barn-og-unge#1 skal gi barn enkel og lettfattelig informasjon om denne vanskelige tematikken. To alderstilpassede veiledere skal gi barnehageansatte og lærere kunnskap om hvordan de kan gjennomføre naturlige og trygghetsskapende samtaler med barn om dette.

 

thumbnail_Stine kh

Stine Kühle-Hansen Foto: Adele Kühle-Hansen

Filmene ble vist i NRK Supers temauke om seksuelle overgrep mot barn i november 2017. Rett før nyttår bevilget Norsk Filminstitutt midler til engelsk og samisk oversettelse av serien. Dessuten er filmene døvetolket og ligger på NRK Super. De er et samarbeidsprosjekt mellom Redd Barna, NRK Super og Bivrost film. To av våre medlemmer; Stine Kühle-Hansen og Tom S. Nybø har begge vært bidragsytende til dette prosjektet.

 

 

 

Serien er nå nominert til den høyest hengende prisen for barneserier/ -programmer: Prix Jeunesse International som avholdes 25.-30. mai 2018 i Munchen, Tyskland. Prix Jeunesse er en internasjonal TV-festival som arrangeres av tysk fjernsyn, Den europeiske kringkastingsunionen og UNESCO. Slik omtaler de selv festivalen:

 

“PRIX JEUNESSE is the world’s oldest and most prestigious children’s television competition. Founded in 1964, the festival awards every two years the best children’s and youth TV programmes from around the world”.

https://www.prixjeunesse.de/index.php

 

Link til undervisningsopplegg:
Link til filmene på Nrk Super:
Se også:
 
thumbnail_tom.s.nybo

Tom S. Nybø Foto: Sissellinn Nybø